Home » Szkolenie » E-340 Sensoryka dla początkujących – badania smaku i zapachu wody krok po kroku

szkolenia

E-340 Sensoryka dla początkujących – badania smaku i zapachu wody krok po kroku

Zakres szkolenia:

 -Wymagania przepisów prawnych w zakresie badania smaku i zapachu w wodzie
 -Podstawowe pojęcia i zjawiska w badaniach sensorycznych
 -Metody badania smaku i zapachu wg normy PN-EN 1622:2006 – szczegółowe omówienie i przykłady:
  * Metoda jakościowa
  * Metody ilościowe
 -Zapisy, obliczenia, wyrażanie wyników badań

Szkolenie kierujemy do osób  początkujących, wykonujących analizy sensoryczne w laboratorium badania wody.

Harmonogram: 15.06.2023, godz. 12:00 – 14:30

Szkolenie kierujemy do osób wykonujących analizy sensoryczne

Prowadząca:  Katarzyna Szczepanek,  Kierownik Laboratorium Badania Wody i Ścieków Tarnowskich Wodociągów Sp. z o. o.

Zapraszamy również na szkolenie: E-355 Nowe kryteria ocen w procesach akredytacji i nadzoru w obszarze badań sensorycznych


Regulamin webinarów, Instrukcja do platform wideokonferencyjnych z których korzysta GFW dostępna TUTAJ (w Dokumentach do pobrania na dole strony)