E-340 Sensoryka dla początkujących – badania smaku i zapachu wody krok po kroku
Zakres szkolenia:
-Wymagania przepisów prawnych w zakresie badania smaku i zapachu w wodzie
-Podstawowe pojęcia i zjawiska w badaniach sensorycznych
-Metody badania smaku i zapachu wg normy PN-EN 1622:2006 – szczegółowe omówienie i przykłady:
* Metoda jakościowa
* Metody ilościowe
-Zapisy, obliczenia, wyrażanie wyników badań
Szkolenie kierujemy do osób początkujących, wykonujących analizy sensoryczne w laboratorium badania wody.
Harmonogram: 15.06.2023, godz. 12:00 – 14:30
Szkolenie kierujemy do osób wykonujących analizy sensoryczne
Prowadząca: Katarzyna Szczepanek, Kierownik Laboratorium Badania Wody i Ścieków Tarnowskich Wodociągów Sp. z o. o.
Regulamin webinarów, Instrukcja do platform wideokonferencyjnych z których korzysta GFW dostępna TUTAJ (w Dokumentach do pobrania na dole strony)